Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πώς θα στείλεις μήνυμα στην η-τάξη;


Γεια σας, παιδιά!
Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική μας τάξη! 😊
Είναι κάτι καινούριο για όλους μας, αλλά με λίγη προσπάθεια και υπομονή θα μάθουμε να λειτουργούμε ομαλά και σε αυτή την τάξη.

👀 Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να στείλουμε μήνυμα ο ένας στον άλλον. Είναι αρκετά εύκολο και για αυτό θα ήθελα να προσπαθήσετε μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια των γονιών σας. Αν, όμως, δυσκολεύεστε κάπου, εννοείται πως θα τους ζητήσετε να σας βοηθήσουν! Ξεκινάμε!

👉 1. Όπως βλέπεις, βρισκόμαστε στην αρχική σου σελίδα, αφότου έχεις μπει με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σου. Θα πρέπει να πας εκεί που είναι το μπλε βελάκι και λέει "Μηνύματα".


👉 2. Θα πας στο μπλε βελάκι, που λέει "Νέο μήνυμα μαθήματος". 


👉 3. Στο μαύρο βελάκι θα φαίνεται το όνομά σου και στο μπλε βελάκι, αν πατήσεις στο άσπρο πλαίσιο, θα δεις τα ονόματα των συμμαθητών σου και το δικό μου. Θα πας με το ποντίκι και θα πατήσεις το όνομα αυτού, στον οποίο θέλεις να στείλεις το μήνυμα.


👉 4. Στο πλαίσιο που δείχνει το μπλε βελάκι και λέει "Θέμα", θα γράψεις μία δύο λέξεις για το τι θα έχεις στο μήνυμά σου, όπως για παράδειγμα "Γεια σου, κυρία" ή "Καλημέρα" ή "Ζωγραφιά".


👉 5. Στο μπλε βελάκι θα γράψεις το μήνυμά σου.


👉 6. Στο μπλε βελάκι που δείχνει την "Επιλογή αρχείου", θα μπορείς, αν το πατήσεις, να στείλεις ένα αρχείο που υπάρχει στον υπολογιστή σου. Εδώ, καλό θα είναι να ζητήσεις βοήθεια από τους γονείς σου!


 👉 7. Στο μπλε βελάκι, θα πατήσεις αποστολή και μάντεψε... μόλις έστειλες το πρώτο σου μήνυμα!


 👉 8. Θα το δεις και γραμμένο εκεί που είναι το μπλε βελάκι.


👉 9. Θα δεις το μήνυμα που έστειλες στο μπλε αστεράκι, που λέει "Εξερχόμενα". Στο μαύρο βελάκι θα φαίνεται το θέμα του μηνύματός σου, σε ποιον το έστειλες και τι ώρα!


👉10.  Στο μπλε βελάκι, που λέει "Εισερχόμενα", θα βλέπεις αν σου έχει στείλει μήνυμα εγώ ή κάποιος συμμαθητής σου.
Ο συνδετήρας, που δείχνει το μαύρο βελάκι, σημαίνει πως εγώ ή κάποιος συμμαθητής σου,  έστειλε ένα αρχείο από τον υπολογιστή του.


💥 Τώρα, θα ήθελα να μπεις στην η-τάξη και να στείλεις:
  • ένα μήνυμα σε εμένα, που θα μου λες πώς περνάς τη μέρα σου (και εννοείται πως θα σου απαντήσω)
  • ένα μήνυμα σε κάποιον συμμαθητή σου, που θα τον χαιρετάς! 
Θα περιμένω το μήνυμά σου!

Καλή συνέχεια!